Darçın - Darçın möcüzəvi xüsusiyyətlərə malik bir ədviyyatdır.Yüz illərdir müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunan darçın, eyni adlı ağacın qabığından əldə edilmişdir. Çubuq və toz şəklində istifadə edilir. Darçının faydaları: ardı
Limon - ətri və gozəlliyi ilə hər birimizin sevdiyi sitrus meyvəsidir. Limonun faydalı xüsusiyyətlərini öyrənməklə, sağlamlığımızla bağlı bir çox problemləri həll etmiş olarıq. Limon sizə xəstəliklərinizdən xilas olmağa, yeni xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edər. Limon C vitamini mənbəyidir... ardı...
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Balqabaq- faydası saymaqla bitməyən bitkidir. Ondan müxtəlif yeməklər, şorbalar, qarnirlər, salatlar hazırlanır. Tərkibində 90 %-ə qədər su olmasına baxmayaraq, bu tərəvəz vitaminlərlə cox zəngindir.ardı...
_______________________________________________________________________________________________________________________________
Qreypfurt bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malik möcüzəvi meyvədir. Tərkibindəki maddələr orqanizmin sağlamlığını bərpa etməyə qadirdir. Tərkibi A, B, C qrup vitaminləri, kalsium, dəmir, yod, natrium, kalium, mis, karbohidrat, üzvi turşular, fitonsidlər və antioksidantlarla zəngindir. 100 qram qreypfurtda 30 kalori var. Faydaları: Ardı...
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zeytun qida dəyəri çox yüksək olan bir bitkidir. Zeytunda bitki mənşəli zülal,yağ, A,C,E vitaminləri ilə kalsiyum, fosfor, kükürd, xlor,maqnezium,fosfor mineralları var. Zeytunun faydaları... ardı
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nar çox faydalı meyvələrdən biridir.Tərkibi C, B1, B2, vitaminləri, dəmir, kalsium, maqnezium, fosfor və başqa minerallarla zəngindir. Nar şirəsi orqanları gücləndirir, qanartırıcı xassəyə malikdir. Nar enerji verir və yorğunluğu aparır.Vücudu, qəlbi, mədəni və diş ətini möhkəmlədir.Xərçəng hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır. Nar qabıqlarını çay kimi ...ardı..
__________________________________________________________________________________________________________________
Əncir elə bir meyvədir ki, faydası saymaqla bitməz. Əncirin tərkibində zəngin fosfor, kalsium, dəmir, kalium, maqnezium maddələri, A, B1, B2, B3, B6, və C vitaminləri var. Tərkibində çox miqdarda fosfor və kalsiumun olduğuna görə sümük və dişlərin sağlamlığı üçün faydalıdır. ardı...
____________________________________________________________________________________________________________________________
Zəncəfil- tropik iqlimdə bitən, yumru köklü sarımtıl bitkidir. Bu bitkinin əsas təsirli xüsusiyyətləri tərkibində uçucu yağların, fenol birləşmələrin olmasıdır. Həmçinin, tərkibində B3, B6, və E vitaminləri, kalsium, dəmir, maqnezium, kalium, selen, fosfor, sink A və B qrupu vitaminləri, nişasta vardır.İnsan sağlamlığı üçün çox önəmli bitki sayılır. Bir çox xəstəliklərin müalcəsində çox yararlıdır. ardı...
__________________________________________________________________________________________________________________
Şüyüd - süfrələrimizdə və yeməklərimizdə ən çox yer alan göyərtidir. Bu bitki sağlamlığımız üçün çox faydalıdır. Şüyüdün tərkibi efir yağı, A, C və B qrupu vitaminləri, karotin, fol turşusu həmçinin dəmir, kalium, kalsium, fosfor duzları ilə də zəngindir. ardı...
________________________________________________________________________________________________________
Xurma - Xurma meyvələr içində sağlamlıq üçün ən faydalısıdır. O, bir çox müalicəvi xüsusiyyətlərə malik olan və üzərində mikrob saxlamayan tək meyvədir. Ac qarına yeyilən xurma bədəndə olan qurdları zəiflədir və öldürür.Tərkibində bir cox vitaminlər və protein var. Ona görədə bir insan orqanizminin ehtiyac duyduğu bütün elementləri əhatə etdiyi üçün tək xurma ilə yaşamaq mümkündür.ardı...