Ərzaqlar: 1 kq. balqabaq, 1st. süd, 1/2 stəkan manna yarması, 2 ədəd yumurta, duz- zövqə görə, şəkər- zövqə görə, bitki yağı
Balqabaq kotletlərinin hazırlanması:
Balqabağı təmizləyib sürtgəcdən keçirin. Alınmış kütləni qazana qoyun və 1 stəkan süd əlavə edin. Qapağını bağlayıb hazır olana qədər bişirin. Sonda duzu və şəkəri əlavə edin. Bişmiş balqabağı qarışdıra-qarışdıra manna yarmasını əlavə edin və 5-7 dəqiqə bişirin. Sonra hazır kütləni oddan qaldırın və soyudun. Soyuyandan sonra onu bir qaba boşaldın və üzərinə 2 yumurta əlavə edin. Yaş əllə balqabaq farşından kotletlər düzəldin və onları suxarı tozuna bulayın. Balqabaq kotletlərinin iki tərəfini də yaxşı qızardın. Qızardandan sonra kağız salfetəqoyun ki, artıq yağ süzülsün. Kotletləri uşağın səhər, günorta və ya axşam yeməyində kompotla və ya yoqurt ilətəklif edin.